img016-normal.jpg

Kuva: Satakunnan Työ 27.2.2014

Vasemmistonuoret järjestivät perjantaina 21.2.2014 asuntopoliittisen paneelin Annankatu 6 kulttuuritalon (Anniksella) 2 kerroksessa. Paneeli oli osa Vasemmistonuorten asuntopoliittista kiertuetta, joka kiersi koko maan helmikuun aikana.

Paneelissa oli Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Anderssonin lisäksi kutsuttuna Porin kaupungin kaavoitusarkkitehti Daniel Nagy sekä Turun yliopiston Lähiön henki – Porin lähiöiden kulttuurisuunnittelu – hankkeen projektitutkija Sanna Forsell. Paneelia veti Esa Keskinen Porin yliopistokeskukselta. Esa on Turun yliopiston opiskelija, ja Pointin (Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden lehti) päätoimittaja.

Kolmikko pohti paneelissa asuntopolitiikan ongelmia. Keskustelua käytiin asumisesta ja sen tilasta Suomessa ja Porissa, asumisen kalleudesta, valtion ja kuntien keinoista asumisen hinnan kontrolliin, Porin kaupungin kulttuurihistoriallisista arvoista ja kaavoituksen tilasta, Porin ja sen lähiöiden elävästä tulevaisuudesta.  Muutamakymmenhenkisellä yleisöllä oli mahdollisuus esittää kysymyksiä panelisteille ja ottaa kantaa keskusteluun. Lähiön henki korosti paneelissa kuulemisen ja vuorovaikutteisen suunnittelun tärkeyttä, eritilanteissa olevien asukkaiden huomioimista suunnittelussa sekä toisistamme välittämistä. 

 

Muualla verkossa:

http://www.liiankallis.fi/keskustelutilaisuus-porissa-21-2-anniksella/