Luonto siirtyy talven tullen lepotilaan, mutta eivät tutkijat. Lähiön hengen virallinen, joskin varsin vapaamuotoinen, aloituskokous pidettiin yhdessä kaupungin Kaikkien Pori kanssa Sampolan asukastuvalla 20.9.2013. Tilaisuudessa Mikko Kyrönviita esitteli kaupungin hanketta ja me esittelimme yliopiston hanketta. Paikalla oli mukavasti asukkaita ja hankkeita koskevista toiveista käytiin hyvää keskustelua. Aloituskokouksen jälkeen pääsimme tutustumaan TEHDAS ry:n työtiloihin Väinölän lyhytaaltoasemalle. Lyhytaaltoasema on saanut uuden elämän, kun taitelijat ovat saaneet sieltä työtilan. Alueen metsikköä koristaa jo useat teokset.

Syksy on Lähiön hengen tutkijoiden osalta kulunut kutakuinkin seuraavasti. Sanna on kiertänyt ahkerasti useissa tieteellisissä työpajoissa ja seminaareissa esittelemässä työtään ja kalastelemassa raikkaita ideoita. Antin osalta syksy on kulunut tutkimussuunnitelmien tarkentamisessa ja aineistojen keräämisessä. Antin ensimmäinen kohdealue tulee olemaa Sampola, jossa on jo yksi kävelyhaastattelu tehty.

Yhteistyö on kaupungin lähiösuunnittelijan Mikko Kyrönviidan kanssa on ollut lähes päivittäistä ja saumatonta. Varsinaisia asukkaiden haastatteluja ja kyselyitä tullaan pikapuoliin aloittelemaan, joten älkää hämmästykö, jos tutkija nyppää hihasta ja haluaa keskustella.

Ps. Kannattaa seurata myös Kaikkein Pori facebook-sivua: https://www.facebook.com/KaikkienPori?fref=ts

AW

TEHDAS ry:n työtila Väinölän lyhytaaltoasemalla. Sannan kuva.

20.9.13%20100-normal.jpg

Satakunnan työn juttu kokouksesta. 26.9.2013. Pahoittelut kuvanlaadusta.

Satakunnan%20Ty%C3%B6n%20juttu%2026.9.%2